ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Κουκοδήμος Στ’ Αχνάρια Του Χιονίδη;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (24-03-2023).

 

Όσοι δεν θυμούνται, εδώ είμαι να τους το υπενθυμίσω!

Το περιβόητο νέο Πολιτιστικό Κέντρο-Θέατρο Κατερίνης, αποτελούσε το «μήλον της Έριδος» επί δημαρχίας Σάββα Χιονίδη όπου και κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες.

Όσοι είχαμε μάτια βλέπαμε, ότι, ο κύριος Χιονίδης, τέως δήμαρχος Κατερίνης και νυν βουλευτής Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία, μια εβδομάδα πρίν από κάθε δημοτικές εκλογές έβαζε εργάτες να εργάζονται στον χώρο για να βλέπουν οι ψηφοφόροι. Μετά την επανεκλογή του, ακριβώς την επόμενη ημέρα, ω του θαύματος! οι εργάτες εξαφανιζόντουσαν και τέλειωναν τις εργασίες για να τις ξαναρχίσουν και πάλι μια εβδομάδα πρίν τις επόμενες εκλογές όπου και τις ξανακέρδιζε ο Χιονίδης για να σταματήσει και πάλι τις εργασίες την επομένη!!! Τούτο έλαβε χώρα δύο φορές, δηλαδή 8 χρόνια όσο τουλάχιστον εγώ έβλεπα και δημοσίευμα την κατάντια εκείνη.

Σημερινός δήμαρχος Κατερίνης όμως είναι ο Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, κέρδισε την δημαρχιακή καρέκλα από τον Χιονίδη ενώ ο δεύτερος εξελέγη αργότερα βουλευτής. Κουκοδήμος και Χιονίδης ανήκουν στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με τον μεν πρώτο, τον Κουκοδήμο, να κατηγορεί τον δεύτερο, τον Χιονίδη, ότι καταχρέωσε τον Δήμο με 70 και πλέον εκατομμύρια ευρώ και υποσχέθηκε ο Κουκοδήμος ότι δεν θα παραλάβει το κλειδί του Δημαρχείου εάν πρώτα δεν βάλει ορκωτούς λογιστές να ερευνήσουν το “πόθεν έσχες” του χρέους και πού κατέληξαν αυτά τά χρήματα. Όμως, ο κύριος Κουκοδήμος και το κλειδί πήρε, και στην καρέκλα κάθισε, ενώ οι ορκωτοί λογιστές “δεν κατάφεραν” 4 χρόνια τώρα να βγάλουν ένα πόρισμα, διότι απλά τους σταμάτησαν από τους ελέγχους, εάν υποθέσουμε ότι άρχισαν ποτέ τέτοιοι έλεγχοι. Και ερωτώ, θα άφηνε ο Μητσοτάκης να βγάλουν την αλήθεια στο φώς, Νεοδημοκράτες όντες και οι δύο, Κουκοδήμος και Χιονίδης; Το κύρος της παράταξης το βάζουν πάνω από την αλήθεια.

Η παραπάνω επεξήγηση μου, καταλήγει στο περιβόητο Πολιτιστικό Κέντρο δίπλα στα ΚΤΕΛ της πόλης, όπου μάλλον ο κύριος Κουκοδήμος μιμείται τον προκάτοχο του Σάββα Χιονίδη στην αποπεράτωση του έργου.

Πολύς ντόρος για το… τίποτα;

Πού είναι το έργο και πότε επιτέλους θα παραδοθεί; Υποσχέθηκαν παράδοση πέρυσι κιόλας, στις αρχές του 2022, και όμως, βλέπουμε και πάλι τις εργασίες να μειώνονται και εργάτες να μην υπάρχουν στον χώρο. Η έξω πύλη παραμένει με λουκέτο.

Στοιχηματίζω ότι, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα ξαναρχίσουν οι εργασίες, μια εβδομάδα πρίν, μιμούμενος την «Χιονίδια» τακτική, και θα σταματήσουν και πάλι εάν τυχόν επανεκλεγεί ο Κουκοδήμος, πράμα αμφίβολο, αλλά λέμε τώρα! Υπάρχουν ηχηρά, κρυφά και φανερά, υποψήφια ονόματα για τον δημαρχιακό θώκο.

Γιώργος Οικονομίδης

 

www.Pieria.tv ©2023

 

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2023
Μοιραστείτε το Άρθρο