ΕΡΙΞΕ ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)

Του Γιώργου Οικονομίδη 

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 31 Δεκεμβρίου 2016)

Το κύριο σύνθημα του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης ήταν «Αφήστε το πορτοφόλι στο σπίτι σας», όπου και άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016.

Ο λόγος που κανείς δεν χρειαζόταν πορτοφόλι στο χωριό αυτό, είναι διότι τά πάντα ήταν δωρεάν και προσφέρονταν από εθελοντές που υπηρετούσαν την εκδήλωση καθ’ όλη την διάρκειά της.

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» υποδέχθηκε και πολλά προσφυγόπουλα χαρίζοντάς τους λίγη ξενοιασιά και διαφυγή από την ταλαιπωρία της προσφυγιάς που υφίστανται.

Αξίζει να σημειώσουμε όμως το παράπονο που εξέφρασαν οι εθελοντές του χωριού για την αδιαφορία και την πλήρη απαξίωση του Δήμου Κατερίνης και άλλων κρατικών φορέων του Νομού για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, το οποίον και δεν επισκέφθηκαν ούτε μια φορά, έστω και τυπικά για τά μάτια των δημοτών.

Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν οι χιλιάδες του κόσμου που εκφράζουν το ίδιο παράπονο και έκπληξη για την στάση τους αυτή.

Τιμή όμως είναι πως το εν λόγω Χριστουγεννιάτικο χωριό το αναγνώρισε η UNICEF ενώ η ΕΡΤ στον τηλεμαραθώνιό της για την οικονομική ενίσχυση εθελοντικών φορέων, συμπεριέλαβε και το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» της Κατερίνης, αυτό δηλαδή που απαξιώνουν οι δικοί μας τοπικοί φορείς.

Σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, έπεσε η αυλαία στο πολύτιμο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» το οποίον και επισκέφθηκαν χιλιάδες κόσμου καθώς και χιλιάδες μαθητές από διάφορα σχολεία του Νομού Πιερίας και όχι μόνο.

Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ν. Πιερίας, μιλά στην κάμερά μας και μας αναλύει το αποτέλεσμα των ημερών της λειτουργίας του χωριού.

%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο