ΔΡΟΜΟΣ «ΚΑΤΑΠΙΕ» ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (03-09-2022).

 

Λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2022, Αστικό λεωφορείο στην Κατερίνη κινδύνευσε να το καταπιεί η γή που άνοιξε λόγω διάβρωσης του εδάφους από σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑ Κατερίνης.

Στις 6 και 5 πρώτα λεπτά το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την πόλη για δρομολόγιο, δίχως εκείνη την ώρα να έχει επιβάτες. Ξαφνικά το έδαφος στον κόμβο 7ης Μεραρχίας και Νικ. Πλαστήρα υποχώρησε με αποτέλεσμα η πίσω πλευρά του λεωφορείου να βουλιάξει  επικίνδυνα με υλικές ευτυχώς μόνο ζημιές του αστικού εφόσον ακολουθούσαν και άλλα οχήματα.

Η άσφαλτος άνοιξε στην μέση του δρόμου ενώ σηκώθηκε από τά πλάγια. Όπως παρατηρούμε στα πλάνα μας η άσφαλτος είναι μόνο λίγων πόντων πάχος όπου προδίδει την προχειρότητα της κατασκευής.

Συνέβαλλε πιθανόν στην καθίζηση και τα ανοίγματα που κάνουν διάφορες εταιρίες για δική τους χρήση, όπως οι οπτικές ίνες που περνούν στα πλάγια του δρόμου και αποδυναμώνουν την σταθερότητα της ασφάλτου.

Συγκεκριμένα ο κεντρικός αγωγός Φ250 της ΔΕΥΑ Κατερίνης τρύπησε πλαγίως και το νερό με πίεση διάβρωνε το χαλίκι εσωτερικά έως την άλλη πλευρά του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο κενό όπου και η άσφαλτος κάθισε με το βάρος του αστικού λεωφορείου.

Γερανοφόρο όχημα έφτασε στο σημείο όπου μετά από προσπάθειες απεγκλώβισε το αστικό λεωφορείο.

Παρόμοιο περιστατικό καθίζησης συνέβη και λίγα χρόνια πρίν σχεδόν στο ίδιο σημείο με τον κεντρικό αγωγό, ενώ χρίζει αντικατάστασης ο αγωγός αυτός για να μην δούμε τα χειρότερα όπου και υπάρχει πιθανότητα να θρηνήσουμε και θύματα από διερχόμενα οχήματα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κύριος Αστέριος Μπουσνάκης έκανε δηλώσεις στην κάμερα μας για το περιστατικό.

Εννοείται ότι η ΔΕΥΑΚ με χρήματα φορολογουμένων θα αποζημιώσει τις ζημιές του αστικού λεωφορείου, όπως μου δήλωσε ο πρόεδρος της εφόσον στην δική της ευθύνη υπάγεται η ζημία.

 

www.Pieria.tv ©2022

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2022
Μοιραστείτε το Άρθρο