ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο «ΔΡΑΚΟΚΤΟΝΟΣ» – ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΨΕΜΑ (ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;)

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 23.04.2017)

(Δεύτερη δημοσίευση 29 Απριλίου 2019)

Διίστανται οι γνώμες και οι απόψεις ώς προς το πρόσωπο του νεαρού Ρωμαίου στρατιώτη Γεωργίου που η θρησκεία τον κατέταξε στους αγίους της και το Πεζικό και ο Στρατός Ξηράς τον έχει προστάτη του.

Ήταν υπαρκτό πρόσωπο μας λένε οι μέν, ανύπαρκτο και φανταστικό πρόσωπο μας λένε οι δέ.

Ότι και να ήταν όμως εκατομμύρια θρησκευόμενων τον εορτάζουν, τον τιμούν και τον επικαλούνται για προστασία.

Ένα φανταστικό όμως ψέμα, καθιέρωσε τον Γεώργιο ώς τον «Δρακοκτόνο άγιο» και απεικονίζεται καβάλα στο άλογό του με ένα δόρυ να σκοτώνει τον δράκοντα. Βλέπετε λοιπόν πώς με ένα ψέμα μπορεί να καθιερωθεί μια λατρεία αντιβιβλική και με ελαφρά τη καρδία να προσκυνείται και να δοξάζεται ο νεαρός Γεώργιος ώς «Δρακο-εξολοθρευτής» τύπου Σβαρτσενέγκερ;

Ο μύθος της «Δρακοκτονίας» προϋπήρχε της εποχής του Γεωργίου, και για να δώσουν κύρος και ισχύ στον νεαρό στρατηλάτη, οι παπάδες δεν άργησαν να πλάσουν ένα παραμύθι στα μέτρα του.

Σύμφωνα με τον μύθο τους, ένας δράκος βρισκόταν στην πηγή νερού ενός χωριού όπου και τρομοκρατούσε τους χωρικούς. Για να μπορούν οι χωρικοί να παίρνουν νερό από την πηγή, παρέδιδαν ένα παιδί κάθε ημέρα στον δράκο να το φάει για να τους επιτρέπει την πρόσβαση στο νερό. Κάποια στιγμή ήρθε και η σειρά της κόρης του άρχοντα του χωριού. Τότε ο Θεός τους λυπήθηκε και έστειλε τον Γεώργιο και σκότωσε τον δράκοντα σώζοντας την κόρη, και τότε όλοι οι ειδωλολάτρες χωρικοί βαπτίστηκαν Χριστιανοί.

Αυτός ο μύθος βασίζεται σε ένα πανάρχαιο έθιμο ανθρωποθυσιών στους δαίμονες οι οποίοι παραφυλούσαν τις πηγές των υδάτων.

Οι παπαδοκαλόγεροι όμως του 12ου μ.Χ. αιώνα, εφηύραν αυτό το ψέμα του δράκου για να προσδώσουν στον Γεώργιο δυνάμεις που δεν είχε και έτσι να εγκαταστήσουν στο εορτολόγιό τους μιά επί πλέον λατρεία βασισμένη στο ψέμα και στην απάτη.

Το ψέμα αυτό το υιοθέτησε και το Πεζικό και ο Στρατός Ξηράς όπου και έχουν τον Γεώργιο άγιο τους και προστάτη τους, καβάλα στο άλογό του με το δόρυ να αποκτείνει τον δράκοντα.

Η εκκλησιαστική εικονογραφία μέχρι τον 12ο μ.Χ. αιώνα, δεν γνώριζε αυτό το παραμύθι περί «Δρακοκτονίας» του Γεωργίου, και τον απεικόνιζε πάντοτε πεζό και όχι καβάλα σε άλογο να σκοτώνει τον δράκο με το δόρυ του. Μετά τον 12ο αιώνα, η εφεύρεση των καλογεροπαπάδων βρήκε πρόσφορο έδαφος, έως και σήμερα…!

Να γιατί πάντοτε επιμένω ότι, η θρησκεία μακράν απέχει από την Βιβλική διδασκαλία και αλήθεια.

 

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018-2019
Μοιραστείτε το Άρθρο