ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟΥΣ Ι. ΣΑΒΒΑ, Σ. ΧΙΟΝΙΔΗ και Γ. ΙΤΣΙΟ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(25/01/2018)

 

Πριν από λίγη ώρα κατέθεσε την επικείμενη μήνυση στον εισαγγελέα Κατερίνης ο δικηγόρος Κατερίνης κ. Γεώργιος Γκεμαλμάς κατά τού Συντονιστή τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα για παράβαση καθήκοντος και κατά των κυρίων Σάββα Χιονίδη, δημάρχου Κατερίνης, και Γ. Ίτσιου, πρώην αντιδημάρχου Κατερίνης, για ηθική αυτουργία στην υπόθεση 5μηνης αργίας που έπρεπε ο Ι. Σάββας να θέσει τους Χιονίδη και Ίτσιο μετά από την καταδίκη τους από δικαστήριο. Ο κύριος Ι. Σάββας δεν εκτέλεσε την εντολή με συνέπεια να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη όταν εκδικασθεί η υπόθεση του.

Σε επικοινωνία μου με τον μηνυτή δικηγόρο κ. Γεώργιο Γκεμαλμά, μου είπε ότι κατέθεσε την μήνυση ώς δικηγόρος και δημότης Κατερίνης με την σύμφωνη γνώμη των εντολέων του. Η υπόθεση τής μήνυσης, σύμφωνα με πληροφορίες μου, θα εκδικασθεί από Δικαστήριο τής Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζω για την υπόθεση τής αργίας, ότι:

Στον κύριο Σάββα επιδόθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017 έκθεση με ακριβές αντίγραφο της από 03-02-2017 ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ αριθμ. 433/2017  του Α’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης με το οποίον του ζητείται εντός 5 ημερών από την επίδοση τής έκθεσης «να προχωρήσει στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης, με την οποία επιβάλλεται σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 236 παρ. 2 του Ν.3852/2010, να θέσει σε αργία τους καταδικασθέντες τελεσίδικα με την παρούσα απόφαση κατηγορούμενους και δη:

1) Τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και

2) Τον νυν δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Γεώργιο Ίτσιο, οι οποίοι καταδικάστηκαν τελεσίδικα για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση πέντε (5) μηνών έκαστος».

Αξίζει να επισημάνω ότι, οι κύριοι Χιονίδης και Ίτσιος καταδικάστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο τού 2017 σε 5μηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος με τριετή αναστολή ενώ τώρα θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, που σημαίνει ότι, εάν καταδικαστούν και πάλι, θα ισχύσει και η ανασταλτική απόφαση των 5 μηνών φυλάκισης τους.

 

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο