ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ «ΤΕΚΕΣ» ΤΗΣ ΟΔΟΥ 7ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 03.03.2017)

Μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει η θέα της εγκατάλειψης και της πλήρους αδιαφορίας των υπευθύνων του Οθωμανικού κτίσματος στο Πάρκο Κατερίνης.

Αν και το κτίσμα θεωρείται Τζαμί ή αλλοιώς Μονή μουσουλμάνων Αλβανότουρκων, αυτό το διαφοροποιημένο κτίσμα της οδού 7ης Μεραρχίας παρέμεινε στον λαό της Κατερίνης ώς ο «Τεκές».

Αυτό το κτίσμα του 18ου αιώνα, αντί να αποτελεί πόλο έλξης ντόπιων και ξένων επισκεπτών, όπου και θα αποδώσει έσοδα στον Δήμο Κατερίνης, έχει εγκαταλειφθεί στις ορέξεις της φύσης και της φθοράς, με την αδιαφορία του Δήμου να προκαλεί οργή σε όσους το βλέπουν στον διάβα τους, με το χάλι που το αγκαλιάζει.

Τόσα χρόνια οι Κατερινιώτες δεν πρέπει να γνωρίζουν τί εμπεριέχει μέσα αυτό το κτίσμα, διότι απλά ποτέ δεν άνοιξαν οι πόρτες του για το κοινό.

Λίγα χρόνια πρίν βιντεοσκόπησα το κτίσμα αλλά δεν δημοσίευσα το ρεπορτάζ. Σήμερα το βλέπουμε σε χειρότερα χάλια με τον κίνδυνο και της κατάρρευσης εφόσον τα θεμέλια φθείρονται και καταστρέφονται.

Πέραν της φθοράς, βλέπουμε και τους βανδαλισμούς των γκράφιτι από ανεγκέφαλους νεανίσκους, που δεν μπορούν να καταλάβουν την πολιτιστική κληρονομιά που μπορεί να ωφελήσει την πόλη μας.

Θέτουμε τους υπευθύνους πρό των ευθυνών τους, σε περίπτωση που εξακολουθήσει αυτή η κατάντια η οποία προδίδει το σκεπτικό και τις ενέργειες του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες αποδεικνύουν την αδράνεια και την αδιαφορία για την πολιτιστική μας κληρονομιά, όπου εκτός των άλλων, θέτει σε κίνδυνο και διερχόμενους πολίτες και κυρίως μικρά παιδιά που θα παίξουν στον χώρο, εφόσον δεν είναι περιφραγμένος.

Να κάνει όμως ο Δήμος πανάκριβες και πολυέξοδες φιέστες ώς «Πάρκο των Χρωμάτων», οι οποίες περνούν και χάνονται, είναι πρώτος. Στα απαραίτητα και επείγοντα όμως καθήκοντα του για την πολιτιστική μας κληρονομιά; Σίγουρα ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ!!!

www.Pieria.tv


Μοιραστείτε το Άρθρο